Serenity House, Hove

Remodelling of an Edwardian home connecting the extended interior to the garden beyond

Photography by James French

Extension, Home, Renovation

The Stickland Wright interiors team worked with the client of this beautiful Edwardian, double fronted house in the heart of Hove. The existing house had space but this was carved into a series of small rooms and lacked any connection to the rear garden. The client’s vision was to have a space that created a sense of serenity and balance, where the boundary between the interior and garden was almost non-existent.

Stickland Wright designed a full width extension with 3 rooflights and a useful good-sized internal utility space. We converted the loft into a bedroom with ensuite bathroom and infra-red sauna room and office space.

“When we started the renovation process the key goals were to modernise, increase space but be sympathetic to the period of the house. I also wanted the focus to be on blurring lines between the outside and inside. This was achieved beautifully.”

Ground Floor Plan